Parchetul belarus a cerut marţi condamnarea la 15 ani de închisoare a opozantului Viktor Babariko - un fost bancher, încarcerat după ce şi-a anunţat candidatura în alegerile prezidenţiale contestate din vară, împotriva lui Aleksandr Lukaşenko - să fie condamnat la 15 ani de închisoare, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viktor Babariko, un fost director al Belgazprombank, este judecat cu privire la corupţie.

Avocaţii opozantului resping acuzaţii formulate împotriva acestuia drept inventate piesă cu piesă, cu scopul de a-l împiedica să candideze în alegerile prezidenţiale care au avut loc în august.

Aleksandr Lukaşenko a fost reales în al şaselea mandat, în urma acestui scrutin, denunţat drept fraudulos de către opoziţie, în urma căruia manifestaţii fără precedent au fost reprimate violent de forţe de ordine belaruse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.