Papa Francisc urmează să efectueze o vizită în Irak, în perioada 5-8 martie, prima sa vizită în străinătate de la începutul pandemiei şi o premieră istorică a unui Suveran Pontif, a anunţat luni Sfântul Scaun, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acceptând invitaţia Republicii Irak şi Bisericii Catolice locale, Papa Francisc va efectua o călătorie apostolică în această ţară, de la 5 la 8 martie, în care va vizita Bagdadul, câmpia Ur legată de amintirea lui Abraham, oraşul Ebril, dar şi Mosulul şi Qaraqosh, în câmpia Ninive”, a precizat într-un comunicat un purtător de cuvânt într-un comunicat.

Această vizită fără precedent a unui Papă ”simbolizează un mesaj de pace pentru Irak şi întreaga regiune”, a reacţionat într-un comunicat Ministerul irakian de Externe.

Înainte de pandemia covid-19, Papa Francisc şi-a exprimat în mod clar dorinţa de a vizita această ţară, a cărei populaâie ”martirizată” de război o evocă frecvent.

Suveranul Pontif îşi exprima ”voinţa”, în 2019, la primirea reprezentanţilor unor acţiuni de ajutorare ale bisericilor orientale, de a vizita Irakul în 2020.

Papa Francisc l-a primit la Vatican, în ianuarie 2020, pe preşedintele irakian Barham Salih.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.