Papa Francisc şi-a exprimat duminică susţinerea faţă de Pactul Mondial ONU privind Migraţiile şi a îndemnat comunitatea internaţională să acţioneze ”cu responsabilitate, solidaritate şi compasiune” faţă de migranţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pactul mondial pentru o migraţie sigură, ordonată şi regulată, al cărui obiectiv este să fie cadrul de referinţă al comunităţii internaţionale, a fost adoptat săptămâna trecută la Marrakech, în Maroc”, a declarat Papa după rugăciunea Angelus, în faţa a mii de credincioşi adunaţi în Piaţa Sfântul Petru, la Vatican.

”Eu doresc, aşadar, ca (membrii) comunităţii internaţionale să poată acţiona, mulţumită Pacului Mondial, cu responsabilitate, solidaritate şi compasiune faţă de cei care, din varii motive, şi-au părăsit ţara”, a adăugat Papa argentinian, care a făcut din apărarea migranţilor un punct forte al pontificatului său.

Peste 150 de ţări au adoptat luni, la Marrakech, Pactul mondial privind migraţiile al ONU.

Cu caracter neconstrângător, Pactul înregistrează principii - între altele, apărarea drepturilor omului, copiilor, recunoaşterea suveranităţii naţionale - şi prezintă diverse opţiuni ale unei cooperări - între altele, schimburi de informaţii şii de experţi, integrarea migranţilor.

Pactul interzice detenţiil arbitrare şi autorizează arestări doar ca ultim recurs.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.