Vaticanul este implicat într-o misiune de pace, care are ca scop încheierea conflictului dintre Rusia şi Ucraina, a declarat, duminică, Papa Francisc, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Sunt dispus să fac tot ce trebuie făcut. O misiune este în curs acum, dar încă nu este publică. Când va fi cazul, o voi dezvălui”, a spus Suveranul Pontif în avionul care l-a transportat din Ungaria către Vatican. “Cred că pacea se face întotdeauna prin deschiderea canalelor. Nu poţi ajunge niciodată la pace prin închidere... Nu este uşor”, a adăugat el.

Papa a adăugat că a vorbit despre situaţia din Ucraina cu premierul ungar Viktor Orban şi cu mitropolitul Hilarion, reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse din Budapesta.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"În aceste întâlniri nu am vorbit doar despre Scufiţa Roşie. Am vorbit despre toate aceste lucruri. Toată lumea este interesată de drumul către pace", a spus Papa Francisc.

De când Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022, Papa Francisc a pledat pentru pace practic săptămânal şi şi-a exprimat în mod repetat dorinţa de a acţiona ca intermediar între Kiev şi Moscova. Propunerea sa nu a avut succes până acum.

Papa Francisc a vorbit în timpul zborului către Vatican după deplasarea în Ungaria şi despre starea sa de sănătate. În martie, el a fost spitalizat.

Suveranul Pontif a spus că a simţit o durere puternică pe fiinalul audienţeii generale de miercuri, 29 martie, şi a încercat să doarmă.

“Nu mi-am pierdut cunoştinţa, dar am avut febră şi la ora 15.00 doctorul m-a dus la spital. Era o ppneumonie puternică şi acută. Slavă Domnului, pot să vorbesc despre asta. Corpul meu a răspuns bine la tratament”. La 1 aprilie, Papa Francisc a fost externat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.