Papa Francisc a afirmat, sâmbătă, că pelerinajul pocăinţei în Canada a fost într-un fel un test şi că, având 85 de ani, trebuie să se gândească la posibilitatea de a demisiona, informează AFP, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suveranul Pontif a spus că nu mai poate călători ca înainte, din cauza problemelor la genunchi, şi că pelerinajul i-a arătat că are nevoie să scadă ritmul activităţilor şi chiar să se retragă, într-o bună zi.

Papa Francisc a afirmat că nu s-a gândit la demisie, însă “uşa este deschisă” şi că nu este nimic în neregulă dacă un papă renunţă.

“Nu este ciudat. Nu este o catastrofă. Papa poate fi schimbat”, a subliniat el. “Cred că având vârsta pe care o am şi aceste limitări, trebuie să îmi păstrez energia pentru a putea sluji biserica sau, dimpotrivă, să mă gândesc laa posibilitatea de a mă da la o parte”, a adăugat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.