Papa Francisc se va întâlni separat, săptămâna viitoare, cu rudele ostaticilor deţinuţi de militanţii Hamas şi cu o delegaţie de palestinieni care au rude în Gaza, a anunţat vineri Vaticanul, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Prin aceste întâlniri, care au un caracter exclusiv umanitar, Papa Francisc doreşte să îşi arate apropierea spirituală faţă de suferinţele ambelor părţi", a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, într-un comunicat.

Întâlnirile vor avea loc miercuri la Vatican.

"Fiecare om, fie că este creştin, evreu sau musulman, de orice popor sau religie, fiecare om este sacru, este preţios în ochii lui Dumnezeu şi are dreptul de a trăi în pace", se arată în comunicat, care citează din discursul pe care papa l-a ţinut duminică.

O sursă a declarat că 12 rude ale ostaticilor israelieni se vor întâlni cu papa miercuri dimineaţa devreme, înainte de audienţa generală săptămânală.

Conform unei surse care a vorbit despre întâlnirea cu palestinienii, Papa a spus că a dorit să organizeze aceste întâlniri ca un "gest umanitar pentru a asculta doleanţele ambelor părţi".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.