Papa Francisc a adus luni un omagiu creştinilor din Orientul Mijlociu care şi-au păstrat credinţa în pofida persecuţiilor la care sunt supuşi de luptători din gruparea jihadistă Statul Islamic şi a apreciat că există mai mulţi martiri în prezent decât erau la începuturile Bisericii, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Papa a făcut aceste declaraţii în faţa a mii de oameni adunaţi în Piaţa Sfântul Petru, cu ocazia Zilei Sfântului Ştefan, primul martir creştin.

Suvernaul Pontif a evocat persecutarea creştinilor în Irak, dintre care mulţi au sărbătorit pentru prima dată din 2013 Crăciunul în biserici, după ce mai multe sate şi oraşe au fost recucerite de la Statul Islamic.

”Acesta a fost un exemplu de credinţă în Evanghelie”, a spus Papa argentinian. ”În pofida încercărilor şi pericolelor, ei au dat dovadă că-i aparţin lui Cristos”, a adăugat el.

”Astăzi vrem să ne gândim la ei şi să fim aproape de ei, cu iubirea, rugăciunile şi chiar cu lacrimile noastre”, a declarat Francisc.

Creştini din regiuni din nordul Irakului aflate sub controlul jihadiştilor au primit ultimatum să plătească o taxă, să se convertească sau să moară de sabie. Cei mai mulţi dintre ei s-au refugiat la est, în Kurdistanul irakian, o regiune autonomă.

Lideri ai diverselor biserici, inclusiv Biserica Coptă din Egipt, ai căror membri au fost decapitaţi şi ale căror biserici au fost bombardate, au numit faptul că creştini de toate riturile au fost ucişi în Orientul Mijlociu un ”ecumenism de sânge”.

”Sunt mai mulţi martiri creştini în ziua de azi decât în primele secole”, a deplâns Papa Francisc, care a denunţat adesea Statul islamic şi a condamnat ideea de a ucide în numele lui Allah.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.