Papa Francisc l-a chemat în serviciul său personal pe un infirmier de la Vatican, Massimiliano Strappetti, despre care spune că i-a ”salvat viaţa” recent, anunţă joi Sfântul Scaun, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această numire intervine în contextul în care Papa argentinian, în vârstă de 85 de ani, este afectat de probleme de sănătate recurente.

Francisc a fost operat la colon anul trecut şi suferă de mai multe luni de dureri la genunchiul drept, care l-au obligat să-şi reducă activitatea.

Massimiliano Strappetti, infirmierul coordonator al Direcţiei Sănătăţii şi Igienei Vaticanului, a fost numit ”asistent de sănătate personal” al Papei, anunţă într-un comunicat Vaticanul.

El a fost identificat ca fiind infirmierul de spital căruia Papa i-a adus un omagiu într-un interviu, anul trecut, deoarece l-a convins că era necesară o intervenţie chirurgicală în urma unei inflamări a colonului.

”El mi-a salvat viaţa!”, declara Papa la postul spaniol de radio Cope, după ce a fost operat la 4 iulie.

Infirmierul munceşte la Vatican de 30 de ani şi are ”multă experienţă”, declara Francisc atunci.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.