Papa Francisc a vorbit duminică despre îngrijorarea sa cu privire la încarcerarea episcopului nicaraguan Rolando Alvarez, care a fost condamnat la peste 26 de ani de închisoare în ţara latino-americană, din motive politice, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comentariile Papei despre Alvarez, care este un critic vocal al preşedintelui nicaraguan Daniel Ortega, au fost făcute în binecuvântarea săptămânală a pelerinilor şi turiştilor din Piaţa Sf. Petru.

Ortega i-a acuzat pe liderii catolici că au încercat să-l răstoarne după protestele care au ucis aproximativ 300 de oameni în 2018.

De atunci, guvernul fostului rebel marxist din perioada Războiului Rece a expulzat călugăriţe şi misionari catolici.

Alvarez a fost condamnat vineri pentru trădare, subminare a integrităţii naţionale şi răspândire de ştiri false, printre alte acuzaţii.

În ziua precedentă, Alvarez fusese inclus într-o eliberare surpriză a 200 de prizonieri politici de către guvernul lui Ortega, dar nu s-a urcat în avionul către Statele Unite.

”Veştile din Nicaragua m-au întristat nu puţin şi nu pot să nu-mi aduc aminte cu îngrijorare de episcopul de Matagalpa, Monseniorul Rolando Alvarez, pe care îl iubesc atât de mult şi care a fost condamnat la 26 de ani de închisoare, precum şi de oamenii care au a fost duşi în Statele Unite”, a spus Papa Francisc.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.