Papa Francisc a transmis condoleanţele sale Regelui Charles al III-lea şi poporului Regatului Unit pentru moartea Reginei Elisabeta a II-a şi a lăudat ”viaţa sa de serviciu altruist pentru binele naţiunii şi al Commonwealth-ului”, potrivit Vatican News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord a murit joi după-amiază la Castelul Balmoral, reşedinţa ei din Scoţia.

Familia sa se adunase alături de regină, în contextul în care îngrijorarea privind sănătatea ei a crescut în cursul zilei.

Regina Elisabeta a II-a a domnit peste 70 de ani, sărbătorindu-şi Jubileul de Platină în 2 iunie 2022.

Fiul cel mare al defunctei regine, Charles, fostul Prinţ de Wales, devine acum rege şi şeful statului pentru cele 14 ţări din Commonwealth.

La scurt timp, Papa Francisc a trimis o telegramă pentru a-şi prezenta condoleanţele Regelui Charles al III-lea pentru moartea mamei sale, cel mai longeviv monarh din Marea Britanie: ”Profund întristat să aflu de moartea Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a, ofer sincere condoleanţe Majestăţii Voastre, membrilor Familiei Regale, poporului din Marea Britanie şi Commonwealth”.

Papa Francisc a spus că se alătură tuturor celor care deplâng pierderea ei ”în rugăciunea pentru odihna veşnică a răposatei regine şi în a aduce un tribut vieţii sale de serviciu altruist pentru binele naţiunii şi al Commonwealth-ului, exemplului ei de devotament faţă de îndatoriri, mărturiei sale de credinţă de neclintit în Iisus Christos şi speranţei sale ferme în promisiunile lui”.

De asemenea, Papa Francisc a încredinţat ”sufletul său nobil” milei lui Dumnezeu Tatăl.

”Vă asigur, Majestate, de rugăciunile mele ca Dumnezeu Atotputernic să vă sprijine cu graţia sa constantă acum când vă preluaţi înaltele responsabilităţi ca rege. Asupra voastră şi a tuturor care preţuiesc memoria răposatei voastre mame, invoc o abundenţă de binecuvântări divine ca promisiune a consolării şi puterii în Domnul”, a arătat el.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.