Papa Francisc a denunţat miercuri, la Vatican, ”masacrul inacceptabil” din Siria, unde un presupus atac chimic s-a soldat cu 72 de morţi, provocând indignare în întreaga lume, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Asistăm îngroziţi la ultimele evenimente din Siria. Deplâng ferm masacrul inacceptabil de ieri (marţi) în provincia Idleb, unde au fost ucise zeci de persoane fără apărare, între care şi copii”, a declarat Papa într-o audienţă săptămânală.

”Mă rog pentru victime şi apropiaţiii lor şi fac apel la conştiinţa tuturor celor care au responsabilităţi politice, la nivel local şi internaţional, ca această tragedie să înceteze”, a spus el pe un ton sobru, în faţa a mii de credincioşi reuniţi în Piaţa Sfântul Petru.

”Încurajez în plus eforturile celor care, în pofida insecurităţii şi condiţiilor dificile, depun eforturi ca ajutoare să ajungă la locuitori din această regiune”, a insistat el.

Consiliul de Securitate al ONU urmează să se reunească de urgenţă miercuri, la New York, pentru a cere o anchetă completă şi rapidă asupra atacului care s-a soldat, marţi, cu cel puţin 72 de morţi - inclusiv 20 de copii - şi zeci de răniţia la Khan Sheikhoun, un orăşel situat într-o zonă rebelă în nord-vestul Siriei.

De asemenea, Pontiful argentinian a spus că se gândeşte la victimele ”gravului atentat” care s-a soldat cu 14 morţi şi 49 de răniţi luni, la Sankt Petersburg, în Rusia.

”Încredinţându-i milei lui Dumnezeu pe toţi cei care au dispărut tragic, îmi exprim alăturarea spirituală faţă de rudele lor şi toţi cei care suferă din cauza acestui eveniment dramatic”, a declarat Francisc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.