Papa Francisc denunţă sâmbătă ”patru păcate ale jurnalismului”, la înmânarea unui premiu jurnalistic, la Vatican, iar ”dezinformarea” şi informaţiile false (”fake news”), în încercarea de a orienta opinia publică, reprezintă, în opinia sa, ”primul păcat al jurnalismului”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dezinformarea este primul dintre păcate, să le zicem erori ale jurnalismului”, a declarat el la o audienţă, la Vatican, la înmânarea unui premiu jurnalistic, în prezenţa unor jurnalişti italieni.

”Dezinformarea este unul dintre păcatele jurnalismului, care sunt patru: dezinformarea, atunci când un jurnalist nu informează sau informează rău, calomnia, utilizată uneori, defămarea, care este diferită de calomnie, dar distruge, iar al patrulea este (...) dragostea de scandal”, a declarat Papa argentinian, citat înntr-un comunicat de către Vatican.

”De exemplu, manipulările celor care răspândesc cu interes fake news pentru a orienta opinia publică mă îngrijorează”, a declarat el.

Francisc îndeamnă la un ”salt de responsabilitate” în ”conjunctura dramatică pe care traversează Europa prin continuarea Războiului din Ucraina”.

”Speranţa mea este să facem loc vocilor păcii, celor care se angajează să pună capăt acestui conflict, dar şi atâtor altora”, a subliniat el.

Papa argentinian, în vârstă de 80 de ani, un comunicator talentat, care urmează să efectueze săptămâna viitoare o vizită în Mongolia, a acordat de la începutul pontificatului numeroase interviuri.

Francisc este cu mult mai prolix şi mai în largul său în acest exerciţiu decât predecesorul său Benedict al XVI-lea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.