Papa Francisc denunţă Războiul rus din Ucraina drept o ”crimă împotriva lui Dumnezeu şi împotriva umanităţii” şi îndeamnă la încetarea războiului, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Războaie ca cel din Ucraina, care lasă în urmă ”moarte şi distrugere” şi în care sunt ”atacate infrastructuri civile” reprezintă ”crime împotriva lui Dumnezeu şi umanităţii”, a declarat Papa Francisc luni în faţa corpului diplomatic, la Vatican.

”Azi (luni), mă simt obligat s-mi reiterez apelul la o încetare imediată a acestui conflict smintit, ale cărui efecte sunt resimţite în regiuni întregi, inclusiv în afara Europei, din cauza repercusiunilor în domeniile energiei şi producţiei alimentelorm mai ales în Africa şi Orientul Mijlociu”, a subliniat Suveranul Pontif.

Francisc a subliniat impactul Războiului rus din Ucraina asupra ”celor mai fragili - copii, bătrâni, persoanelor cu dizabilităţi”.

Războiul ”lasă o urmă de neşters asupra familiilor”, subliniază Papa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.