Papa Francisc a comparat duminică abuzurile sexuale asupra unor minori cu ”sacrificarea” unor copii în ”rituri păgâne”, luând cuvântul în ultima zi a unui summit al Bisericii Catolice consacrat acestui subiect, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Asta îmi aminteşte practica religioasă crudă, răspândiră în trecut în anumite culturi, care consta în a oferi fiinţe umane - mai ales copii - ca sacrificiu în rituri păgâne”, a declarat Papa.

Francisc a insistat mult asupra prezenţei ”răului” şi a apreciat că membrii clerului care se fac vinovaţi de asemenea fapte devin ”instrumente ale Satanei”.

”Inumanitatea fenomenului la nivel mondial devine şi mai gravă, şi mai scandaloasă în Biserică, pentru că intră în contradicţie cu autoritatea sa morală şi credibilitatea sa etică. Persoana consacrată, aleasă de Dumnezeu pentru a îndruma sufletele către salvare se lasă aservită propriei sale fragilităţi umane sau propriei sale boli, devenind astfel un instrument al Satanei”, a tunat el.

”În abuzuri, noi vedem mâna răului care nu iartă nicii măcar inocenţa unor copii”, a adăugat Papa.

Suveranul Pontif a îndemnat la apărarea copiilor de ”lupi înfometaţi”.

Acest discurs, foarte aşteptat, a consacrat o îndelungată dezvoltare unor statistici disponibilie despre abuzuri sexuale comise în lume, în toate sferele societăţii, în familii, şcoli şi medii sportive.

”Ne aflăm, aşadar, în faţa unei probleme universale şi transversale care, din nefericire, există aproape peste tot”, a insistat Papa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.