Francisc apreciază onestitatea cardinalului George Pell şi angajamentul său în cei trei ani de când lucrează la reformarea finanţelor Vaticanului, anunţă un purtător de cuvânt al Papei, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat pe care l-a citit în faţa presei joi, purtătorul de cuvânt Greg Burke aminteşte că Pell a ”condamnat în mod deschis şi repetat ca imorale şi intolerabile” abuzuri sexuale asupra unor minori.

El subliniază că Pell a cooperat în ancheta Comisiei Regale australiene cu privire la abuzuri sexuale, iar în calitate de arhiepiscop all Australiei a acţionat în vederea protejării copiilor şi despăgubirii victimelor.

Sfântul Scaun a aflat ”cu regret” despre acuzaţiile formulate împotriva lui Pell, iar Papa i-a acordat un concediu administrativ pentru a se apăra, se mai arată în comunicat.

Al treilea prelat în ierarhia Bisericii Catolice, George Pell a anunţat anterior că îşi ia un concediu administrativ din funcţia de ”ţar” al Finanţelor Vaticanului, după ce poliţia australiană l-a inculpat în legătură cu abuzuri sexuale ”din trecut”.

El a respins joi, în faţa presei acuzaţiile, a denunţat ceea ce a catalogat drept un ”asasinat neobosit al personajului” în presă şi a anunţat că se întoarce în Australia pentru a lupta împotriva acestor acuzaţii.

Pell a fost citat la tribunal, în statul australian Victoria, luna viitoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.