Papa Francisc a ţinut slujba de duminică de la balconul etajului 10 al spitalului Gemelli din Roma, unde se află internat după intervenţia chirugicală la colon. El a făcut apel la rugăciuni pentru bolnavi, subliniind că "nimeni nu trebuie să fie singur".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Papa şi-a exprimat bucuria că a putut să recite rugăciunea Angelus şi şi-a exprimat profunda recunoştinţă faţă de toţi: "Am simţit profund apropierea voastră şi sprijinul rugăciunilor voastre. Vă mulţumesc din suflet!".

În scurtul său discurs el a reflectat asupra lecturii Evangheliei de duminică în care citim că ucenicii lui Isus au ieşit şi au uns cu untdelemn pe mulţi bolnavi şi apoi i-au vindecat.

Papa şi-a exprimat profunda apreciere şi încurajare pentru medici şi lucrătorii din domeniul sănătăţii şi personalul. El a cerut oamenilor să se roage pentru bolnavi, în special pentru cei aflaţi în cele mai dificile situaţii, subliniind că "nimeni nu trebuie să rămână singur, fiecare trebuie să primească ungerea ascultării, apropierii şi îngrijirii".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.