Papa Francis a criticat indiferenţa Europei faţă de criză refugiaţilor, în discursul ţinut cu ocazia rugăciunilor din Vinerea Mare, după ce joi a spălat picioarele a 11 refugiaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vedem azi că Mediterana şi Marea Egee au devenit cimitire nesătule, ce reflectă indiferenţa şi consţiinţa noastră anesteziată," le-a spus Suveranul Pontif zecilor de mii de credincioşi catolici veniţi să asiste la ceremonie.

Papa Francisc a condamnat şi atentatele de la Bruxelles şi, mai ales, asocierea lor cu o religie sau alta:"Sunt adepţi  care profanează numele Domnului şi care folosesc numele sfânt pentru a-şi jusitifca actele de violenţă fără precedent".

Sâmbătă, Suveranul Pontif va lua parte la priveghiul de Paşte, în Basilica Sfântul Petru, iar dumincă va celebra Slujba de Paşte şi va lansa tradiţională binecuvântare "Urbi et Orbi", adresată întregii lumi.

Joi, Papa Francisc a spălat joi picioarele a 11 refugiaţi de confesiune catolică, musulmană dar şi hindusă de la Centrul pentru refugiaţi din Castelnuovo di Porto, din apropiere de Roma, în cadrul unui ritual săvârşit în Joia Mare. Suveranul Pontif a îngenuncheat în faţa migranţilor şi le-a spălat picioarele, apoi le-a şters şi sărutat. Cei 11 refugiaţi aleşi au fost trei femei şi opt bărbaţi cu vârste între 20 şi 37 de ani, dintre care patru nigerieni catolici, trei bărbaţi din Eritreea de religie coptă, trei musulmani şi un indian de confesiune hindusă. O a 12-a persoană căreia Papa Francisc i-a splălat picioarele a fost un angajat al centrului de refugiaţi.  "Toţi, împreună: musulmani, hinduşi, catoloci, copţi, evangelici. Dar fraţi, copiii aceluiaşi Dumnezeu. Vrem să trăim în pace, integraţi”, a spus Papa Francisc.

În Joia Mare, în religia catolică, preoţii spală şi sărută picioarele a 12 persoane, un ritual realizat de Iisus Hristos în urmă cu 2000 de ani, înainte de fi crucificat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.