Papa Francisc a sosit vineri în Ungaria, unde începe o vizită de trei zile în care este de aşteptat să aboreze teme precum războiul din Ucraina, migraţia şi rădăcinile creştine ale Europei în discursurile pe care le va rosti şi în întâlnirile cu oficialii de la Budapesta, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vizita este prima sa deplasare externă de când a fost internat în spital pentru bronşită, în luna martie.

Arătând vesel, Papa Francisc a mers în baston după ce a debarcat din avion. Pe pistă a fost întâmpinat de de oficiali guvernamentali ungari şi de doi copii în costume tradiţionale care i-au oferit pâine şi sare.

Prima întrevedere pe care o are Papa vineri este cu preşedinta Katalin Novak, urmând ca apoi să se întâlnească şi cu premierul Viktor Orban.

Duminică, Papa Francisc va prezida o slujbă în aer liber în faţa Parlamentului.

Pentru mulţi dintre credincioşii catolici din Ungaria care aşteptau şansa de a-l vedea pe Francisc, vizita acestuia reprezintă un moment de speranţă, notează Reuters.

CITEȘTE ȘI Papa Francisc este aşteptat vineri în Ungaria, pentru o vizită de trei zile în care Ucraina şi migraţia vor fi printre temele abordate

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.