Pandemia coronavirusului ar putea înceta, probabil, în doi ani, a estimat marţi preşedintele Institutului Robert-Koch - autoritatea federală în domeniul sănătăţii în Germania -, subliniind că durata acestei crize sanitare depinde în mare parte de rapiditatea elaborării unui vaccin, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lothar Wieler estimează că, în final, 60-70% din populaţia mondială va fi contaminată, vindecată şi imunizată împotriva bolii.

În opinia sa, este însă imposibil să se spună cât timp va dura acest lucru.

”Ipoteza noastră de lucru este că va dura aproximativ doi ani”, a declarat el într-o conferinţă de presă.

”Nu ştim cum va arăta rata mortalităţii la sfârşit”, a avertizat el.

Fără măsurile menite să impună o distanţă între persoane, anunţate luni de către cancelarul Angela Merkel, Germaia ar putea să înregistreze milioane de cazuri de contaminare, a apreciat Lothar Wieler.

”Noi vrem să evităm asta”, a subliniat el, adăugând că Institutul Robert-Koch a ridicat nivelul riscului în Germania la ”ridicat”.

Lothar Wieler a mai estimat că spitalele ar fi necesar să-şi dubleze capacităţile în privinţa terapiei intensive - întrucât unul din cinci cazuri este grav.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.