Cancelarul german Angela Merkel a avertizat vineri că pandemia covid-19 probabil se va agrava în lunile următoare şi că doar un vaccin ar permite o revenire la ormal, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Germania va putea rambursa în întregime abia în 2058 datoria contractată în vederea compensării impactului economic al acestei crize sanitare, însă această susţinere era esenţială, pentru că nu se poate ca economia să fie lăsată să se oprească, a subliniat ea.

Împotriva pandemieie, Guvernul va acţiona într-un spirit de coeziune socială, a promis cancelarul şi şi-a îndemnat concetăţenii să nu lase garda jos împotriva noului coronavirus.

”Este o problemă serioasă, mai serioasă ca niciodată, şi trebuie să continuaţi să o luaţi în serios”, a subliniat Angela Merkel într-o conferinţă de presă.

Germania s-a descurcat mai bine ca alte ţări europene în privinţa numărului de contaminări cu virusul şi de decese din cauza acestuia, însă numărul zilnic al noilor îmbolnăviri creşte din iulie şi s-a accelerat în ultimele săptămâni.

Angela Merkel a discutat joi cu miniştri-preşedinţi ai landurilor, în vederea stabilirii unor reguli sanitare. Ei au convenit asupa necesităţii de a menţine şcolile deschise şi asupra interzicerii unor mari evenimente ca întâlnirile sportive sau concertele, cel puţin până la sfârşitul anului.

Reguli de carantină mai stricte urmează, de asemenea, să fie implementate cu privire la călători care se întorc atât din ţări considerate de risc, majoritatea în afara Uniunii Europene (UE), cât şi din zone din UE, precum regiunea Parisului şi cea mai mare parte a Spaniei.

”Nimic nu va reveni ca înainte de coronavirus”, a avertizat Angela Merkel, adăugând că nimeni nu poate prevedea cum va evolua situaţia în această iarnă.

”Ştim doar puţine lucruri despre virus şi caracteristicile sale. De fiecare dată când învăţăm ceva, trebuie să luăm noi măsuri. va fi un proces continuu”, subliniază ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.