Autorităţile din Panama au finalizat în aceaăstă săptămână exhumarea a 19 cadavre la un cimitir privat, ca parte a căutării victimelor invadării ţării de către SUA în 1989, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rămăşiţele au fost exhumate la cimitirul Jardin de Paz din Panama, unde au fost îngropate în urmă cu 30 de ani, după ce iniţial s-au aflat într-o groapă comună după invazia din perioada decembrie 1989 – ianuarie 1990. Unele rămăşiţe sunt neidentificate.

Cadavrele au fost dezgropate dintr-un loc în care se află aproximativ 100 de morminte ale celor care au murit în timpul operaţiunii militare a americanilor soldată cu moartea a cel puţin 500 de locuitori din Panama şi care a dus la încheierea dictaturii lui Manuel Noriega.

În timpul operaţiunii militare au murit aproximativ 300 de civili şi 23 de soldaţi americani.

Organizaţii de apărare a drepturilor omului susţin însă că numărul real al victimelor invaziei ar putea fi mai mare, ceea ce a dus la înfiinţarea de către guvern a unei comisii care să ancheteze pentru stabilirea adevărului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.