Până la 500 de străini ar urma să iasă din Fâşia Gaza, declară surse la curent cu negocieri CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între 450 şi 500 de străini urmează să iasă fin enclava palestiniană prin punctul de trecerea frontierei de la Rafah, în Egipt, declară CNN trei surse la curent cu dosarul.

În total, 450 de persoane aşteaptă în terminalul de la Rafah să intre în Egipt, declară CNN un oficial de la frontiera palestiniană, Hisham Adwan.

Însă o sursă apropiată negocierilor declară că 500 de străini ar urma să părăsească Fâşia Gaza.

Altă sursă, de la frontieră, declară CNN că 478 de persoane urmează să primească aprobarea să treacă frontiera.

Nicio perioadă de timp nu a fost stabilită în vederea ieşirii străinilor din enclavă.

Potrivit unei surse citate de CNN, Qatarul a mediat un acord între Israel, Hamas şi Egipt, în coordonare cu Statele Unite, în vederea eliberării străinilor şi răniţilor grav din enclavă.

Acest acord a fost încheiat separat de negocieri cu privire la eliberarea ostaticilor ţinuţi de Hamas în Fâşia Gaza, potrivit acestei surse.

În total 81 de răniţi palestinieni au sosit miercuri dimineaţa în punctul de trecrea frontierei de la Rafah şi sute de străini.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.