Întreprinderea americană de telecomunicaţii CenturyLink a fost afectată de o pană de reţea de câteva ore, care a afectat site-uri de web, platforme de streaming şi jocuri video în Statele Unite şi Europa, inclusiv transmisiunile în direct ale unor meciuri, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La 30 augst, clienţi din diverse pieţe internaţionale au fost afectaţi de o pană prin reţeaua noastră”, a declarat duminică societatea, contactată de AFP.

”Putem confirma că toate serviciile au fost restaurate la ora (locală 11.12 (18.12, ora României)”, a anunţat CenturyLink.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Potrivit site-ului Downdetector, pana a durat cinci ore.

Cel puţin 10.000 de clienţi ai întreprinderii, cu sediul la Monroe, în Louisiana, s-au confruntat cu probleme de conexiune timp de mai multe ore, potrivit Downdetector.

Între aceştia se află site-uri majore precum Amazon, eBay, Starbucks sau platforme de streaming Hulu şi de jocuri video PlayStation network şi XBox Live.

În Franţa, abonaţii Téléfoot au văzut un ecran negru pe aplicaţiile canalului, care a afectat difuzarea meciurilor din Ligue 1.

CenturyLink nu a precizat motivul acestei pene, însă ea ar putea avea legătură cu probleme de reţea la unul dintre centrele sale de sate, potrivit site-ului societăţii.

În 2018, CenturyLink a fost victima unei erori (bug) masive, care a afectat bancomatele şi liniile telefonice de urgenţă 911 în Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.