Sute de oameni care au fost prinşi în autoturismele lor din cauza ninsorilor abundente au fost salvaţi, iar forţele de intervenţie curăţă drumurile din nordul Pakistanulu, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia locală a anunţat că aproximativ 500 de familii au rămas blocate, după ce sute de turişti s-au dus în staţiunea Murree pentru a vedea zăpada.

Cel puţin 22 de persoane au murit, inclusiv o familie de opt mebri şi o alta cu cinci.

Viscolul de vineri a doborât copaci şi a blocat drumurile înspre şi dinspre Murree.

Toţi cei care au supravieţuit după ce au rămas prinşi în vehiculele lor sunt acum în siguranţă, unii fiind plasaţi în adăposturi amenajate în oraşul staţiune, care se află la 2.300 de metri deasupra nivelului mării.



Rezervele de gaz şi apă se epuizează în zonă, dar localnicii şi restaurantele ajută cu cazare, mâncare şi pături.

Tariq Ullah, un oficial din oraşul Nathiagali din apropiere, a declarat agenţiei de presă AFP: "Nu a fost zăpadă şi nici măcar ninsoare abundentă, a fost fără precedent. Au fost vânturi puternice, copaci dezrădăcinaţi, avalanşe. Oamenii din jur erau îngroziţi".

Printre cei care au murit s-au numărat şi 10 copii, potrivit serviciilor de urgenţă. Poliţia a spus că cel puţin şase au murit îngheţaţi în maşinile lor. Asfixierea după ce au inhalat vapori în timp ce încercau să se încălzească în vehiculele lor a fost dată ca un posibil motiv pentru ceilalţi.

Oraşul Murree a fost construit de britanici în secolul al XIX-lea ca bază medicală pentru trupele sale coloniale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.