Paisprezece copii se află printre 22 de persoane ucise miercuri în atacuri aeriene lângă o şcoală dintr-un sat situat în partea central-nordică a Siriei, a anunţat un ONG, relatează DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel puţin şase raiduri au lovit satul Haas, situat la vest de autostrada care asigură o legătură între Alep şi Hama (centru), a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

"Copiii ucişi sunt elevi, iar avioanele ar fi ruseşti", a declarat pentru DPA Rami Abdel Rahman, directorul Observatorului, o organizaţie nonguvernamentală (ONG) cu sediul în Marea Britanie.

Şapte persoane au fost ucise luni, în atacuri aeriene asemănătoare la Khan Sheikhoun, o localitate vecină, iar alte şapte persoane au fost ucise într-o localitate de lângă frontiera turcă, potrivit Observatorului.

Toate cele trei locuri vizate de raiduri se află în provincia Idleb, aflată sub controlul unor grupări rebele şi jihadiste - inclusiv Jabhat Fatah al-Sham, fostul Front al-Nusra (aripa siriană a Al-Qaida).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.