Pacea cu Coreea de Nord este posibilă doar arătându-ţi forţa şi nu ”bunăvoinţa”, subliniază miercuri preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele american Joe Biden, la Casa Albă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Putem obţine pacea printr-o forţă superioară zdrobitoare şi nu o pace falsă, bazată pe bună-voinţa celeilalte părţi”, a subliniat Yoon.

”Eu sunt entuziasmat de această perspectivă”, i-a răspuns Joe Biden.

”Ceea ce se va întâmpla în următorii doi, trei, patru ani va determina felul în care va arăta deceniul viitor”, a adăugat el.

Întrebat despre Donald Trump, în vârstă de 76 de ani, Biden a răspuns că ”îl cunosc bine şi ştiu pericolul pe care-l reprezintă pentru democraţia noastră”.

”Am trăit deja toate aceste lucruri”, a subliniat el.

Joe Biden, în vârstă de 80 de ani, şi-a anunţat marţi candidatura în alegerile prezidenţiale din 2024 şi a promis să redea ”demnitatea” Americii muncitorilor.

Democratul dă dovadă de o rezistenţă neobişnuită, jonglând între crize internaţionale şi mari reforme, însă principalul său dezavantaj rămâne vârsta.

Americanii nu au mai ales vreun preşedinte de această vârstă, iar niciun alt candidat nu le-a mai cerut să-i lase cheile Casei Albe până la vârsta de 86 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.