Organzaţia Mondialăa Sănătăţii (OMS) a omologat de urgenţă, miercuri, vaccinul împotriva covid-19 Covaxin al laboratorului farmaceutic indian Bharat Biotech, destinat ţărilor sărace, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vaccinul anticovid Covaxin - care are o eficienţă de 70% - este recomandat tuturor grupurilor de vârstă, începând de la 18 ani.

El se administrează în două doze, la un interval de patru săptămâni, şi se dovedeşte ”deosebit de bine adaptat ţărilor cu venituri mici şi medii, din cauza uşurinţei cu care poate fi stocat”, anunţă într-un comunicat OMS.

Este pentru prima oară când un vaccin dezvoltat şi produs în India este omologat de către organizaţia ONU.

Covaxin se alătură, astfel, vaccinurilor împotriva covid-19 Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca-Oxford, Johnson&Johnson, Sinopharm şi Sinovac, pe lista OMS.

Omologarea vaccinului indian de către OMS permite o facilitare a recunosşterii internaţionale a Covaxin, mai ales de către agenţii ONU şi de către sistemul COVAX, implementat în vederea facilitării accesului la vaccinarea împotriva covid-19 în cele mai rărace ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.