Grupul Open Society Foundations al omului de afaceri George Soros a informat că îşi va încheia operaţiunile în Turcia, la câteva zile după ce preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, l-a acuzat pe acesta că încearcă să distrugă naţiuni, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizaţia a informat că este ţinta unor acuzaţii nefondate în presa din Turcia, din cauza cărora nu îşi mai poate continua munca.

De asemenea, organizaţia este vizată de o investigaţie a Ministerului de Interne care are ca scop demonstrarea unei legături între fundaţie şi protestele din Gezi Park în Istanbul, din 2013. Organizaţia neagă aceste acuzaţii.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Unul dintre fondatorii din Turcia, Hakan Altinay, se află printre cele 13 persoane reţinute de autorităţile turce acum 10 zile, acuzate că l-au susţinut pe activistul Osman Kavala, care se află în închisoare, în încercările sale de a da jos guvernul.

Într-un discurs de săptămâna trecută, Erdogan a legat aceste arestări de Soros. „Persoana care a finanţat teroriştii în timpul incidentelor din Gezi se află deja la închisoare”, a declarat el la o întâlnire a administratorilor locali.

„Şi cine se află în spatele lui? Faimosul evreu Soros. El este un om care numeşte oameni cu scopul de a diviza naţiuni şi a le distruge. El are mulţi bani şi îi cheltuieşte cu acest scop”, a adăugat Erdogan.

Fundaţia a comunicat că „noile investigaţii” încearcă să găsească legături cu protestele Gezi: „Aceste eforturi nu sunt noi şi sunt în afara realităţii”.

De asemenea, organizaţia a comunicat că va aplica pentru lichidarea legală a operaţiunilor cât de curând posibil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.