Oraşul Nova Kahovka, situat în regiunea ucraineană Herson (sud), a rămas fără electricitate sâmbătă, din cauza unor tiruri ucrainene ”!intensive” de artilerie, anunţă ocupaţia rusă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din cauza unor tiruri intensive de artilerie, azi (sâmbătă), (...) Nova Kahovka a rămas fără electricitate”, anunţă într-un comunicat Administraţia Militară şi Civilă instalată de Moscova în acest oraş, care avea 45.000 de locuitori înainte de războiul rus.

Lucrări de reparaţii în vederea restabilirii alimentării cu electricitate urmează să înceapă imediat ce aceste tiruri de artilerie, unele dintre ”cele mai crude”, vor înceta, se arată în comunicat.

Ocupaţia rusă anunţă ”pagube” la centrala electrică municipală şi la liniile electrice.

Moscva revendică din septembrie 2022 anexarea regiunii ucrainene Herson, pe care forţele ruse o controlează  doar în parte.

Armata rusă a suferit o înfrângere majoră, în 2022, în Herson şi a fost nevoită să se retragă din capitala regiunii cu acelaşi nume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.