Premierul neozeelandez Jacinda Ardern a anunţat sâmbătă plasarea în carantină a oraşului Auckland, cel mai populat, începând de duminică, timp de o săptămână, în urma descoperirii unui cluster covid-19 de origine ”necunoscută” în oraş, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Locuitorii Aucklandului urmează să rămână închişi în casă, dar pot să iasă doar la cumpărături de primă necesitate sau la serivcii considerate esenţiale.

Restul Noii Zeelande este vizat de o alertă de nivelul 2 - care prevede restricţii ce interzic toate adunările publice, a precizat într-o conferinţă de presă Jacinda Ardern.

Oraşul Auckland, cu două milioane de locuitori, a fost plasat în carantină la mijlocul lui februarie pe o perioadă de trei zile, dup ce o familie de trei persoane a fost depistată pozitiv cu varianta britanică a noului coronavirus, mai contagioasă.

Noau Zeelandă este ţara dezvoltată care a înregistrat cel mai mic număr de contaminări cu noul coronavirus în primul val de epidemie.

Ea a înregistrat 2.000 de îmbolnăviri şi 25 de morţi din cauza covid-19, iar Institutul Lowy a catalogat-o drept ”cel mai bun elev” din lume în gestioarea crizei sanitare covid-19.

Strategia sanitară neozeelandeză constă în a lovi repede şi puternic la cel mai mic semnal de alertă, o strategie care pare că şi-a dovedit, până în prezent, eficienţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.