Oraşe chinezeşti de importanţă medie au încetat să le mai impună locuitorilor obligaţia de a efectua teste PCR regulate, de mai multe ori pe săptămână, după ce Guvernul chinez a anunţat o relaxare a reglementărilor sanitare împotriva covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O revenire a Chinei la o viaţă normală rămâne însă o perspectivă îndepărtată, deoarece izolări, carantine şi depistări masive continuă să fie impuse la sară mare, mai ales în metropole ca Beijingul, Shanghai şi Canton.

Autorităţile sanitare au anunţat vineri noi reglementări în vederea unei ”optimizări” a politicii lor ”zero covid”, în vederea unei atenuări a repercusiunilor asupra viezţii de zi cu zi şi economiei.

Ministerul chinez al Sănătăţii a anunţat miercuri peste 20.000 de cazuri noi de covid-19 în ultimele 24 de ore - cel mai mare bilanţ înregistrat din aprilie.

DEPISTĂRI MASIVE

Depistări obligatorii ale tuturor locuitorilor unui oraş - de mai multe ori pe săptămână - sunt folosite de către Beijing pentru a identifica rapid persoanele infectate şi a le izola.

La beijing, de exemplu, locuitorii au obligaţia să prezinte un test covid-19 negativ efectuat în ultimele 72 de ore pentru a putea avea acces într-un loc public, în clădiri locuite sau de birouri şi în transportul în comun.

Depistările în masă şi generalizate sunt foarte costitsitoare pentru finanţele publice, deoarece testele sunt gratuite pentru locuitori.

Oraşul Shanghai a anunţat că a oprit despistările la nivel de district, potrivit agenţiei de presă China News Service, care citează oficiali locali.

Depistări mari au loc, de-acum, numai atunci când lanţurile de transmitere nu sunt identificate în mod clar sau atunci când există focare importante sau îndelungate.

Oraşul Shijiazhuang, cu 11 milioane de locuitori, situat în nordul Chinei, s-a angajat duminică în mod public să aplice noile directive ale autorităţilor sanitare.

Depistările în masă şi regulate au fost astfel anulate, potrivit săptrămânalului China Newsweek, care citează oficiali locali.

Presa chineză scrie că locuitorii sunt obligaţi să prezinte în continuare rezultatul unui test covid-19 efectuat în ultimele 72 de ore pentru a avea acces în transportul public şi în anumite locuri ca de exemplu hoteluri.

Alte oraşe, ca Yanji şi Hefei, capitala provinciei Anhui, au anunţat, de asemenea, săptămâna aceasta, oprirea efectuării în masă a testelor PCR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.