Poliţia italiană anunţă marţi că a identificat 18 bărbaţi tineri suspectaţi de faptul că au agresat sexual femei tinere în noaptea de Revelion, la Milano (nord), inclusiv două turiste germane, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nouă femei au acuzat faptul că au fost agresate de grupuri de bărbaţi tineri de Revelion, în Piazza del Duomo, principala piaţă din capitala lombardă.

”Bărbaţi tineri care au gresat sexual femei tinere în Piazza del Duomo la Milano în seara de Anul Nou au fost identificaţi”, a anunţat într-un comunicat poliţia milaneză.

Poliţia precizează că este vorba despre 18 timneri cu vârsta cuprinsă între 15 şi 21 de ani, atât italieni, cât şi străini.

Percheziţii au avut loc marţi la Milano şi Torino, în cadrul unei anchete a parchetului milanez cu privire la agresiuni sexuale în grup.

Poliţia a putut reconstitui, cu ajutorul unor imagini surprinse de camere de supraveghere şi de pe reţele de socializare, ”trei episoade de violenţe” vizând nouă tinere, de Revelion.

”Noi am încercat să-i respingem. Prietena mea i-a lovit şi pălmuit, însă ei râdeau şi au continuat să ne agreseze. Eu aveam 15 mâini pe mine”, a declarat una dintre victime, citată de agenţia italiană de presă Ansa.

Între victime se află două turiste germane în vârstă de 20 de ani, potrivit Ansa.

Această serie de agresiuni, mediatizată, alimentează îngrijorări cu privire la agresiuni cărora le sunt supuse femeile în Italia, unde două femei sunt ucise săptămânal, în general de către un partener sau un fost partener.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.