Un bărbat care conducea un camion a lovit şi rănit mai multe persoane în New York, luni, înainte ca poliţia să reuşească să imobilizeze vehiculul care se prăbuşea împotriva unei clădiri, în urma unei urmăriri de kilometri prin Brooklyn, transmite Global News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel puţin opt persoane au fost rănite în două locaţii, inclusiv două persoane care se află în stare critică, a anunţat Departamentul de pompieri. 

Camionul a traversat în viteză cartierul Bay Ridge din Brooklyn, lovind la un moment dat oameni pe trotuar, înainte ca poliţia să îl oprească la mai mult de 5 kilometri distanţă, în apropiere de intrarea într-un tunel care duce din Brooklyn în Manhattan.

Proprietarul unei patiserii, Pat Giura, a declarat că nu a văzut camionul, dar a văzut urmările: o femeie la pământ cu trotineta sau bicicleta electrică distrusă şi o altă persoană rănită la câteva străzi distanţă.O înregistrare video aeriană realizată de elicopterele de ştiri a arătat camionul pe un trotuar, cu calea sa blocată de un crucişător al poliţiei. Autorităţile examinau camionul pentru a se asigura că nu conţinea explozibili.

Un purtător de cuvânt al primarului oraşului New York, Eric Adams, a declarat că un suspect a fost reţinut. "Nu există ameninţări credibile suplimentare în acest moment", a scris Fabien Levy pe Twitter. "Incidentul a coincis cu începutul fazei de condamnare la moarte în procesul lui Sayfullo Saipov, un extremist islamic care a ucis opt persoane în 2017 secerându-le cu un camion închiriat. Nu a fost clar dacă cele două evenimente au avut legătură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.