Armata ucraineană anunţă vineri că a doborât opt dintr-un număr de 12 drone de tip Shahed, de fabricaţie iraniană, pe care Rusia le-a lansat împotriva Kievului în noaptea de joi spre vineri - un atac care nu s-a soldat cu nicio victimă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După un răgaz de 25 de zile, capitala ucraineană a fost atacată din nou aerian de inamic”, a anunţat pe Telegram şeful Administraţiei Militare a Kievului, Serghei Popko.

Opt drone au fost doborâte ”la apropierea de oraş”, fără să facă victime şi să cauzeze distrugeri, potrivit unor date preliminare, anunţă el.

În schimb, infrastructuri din regiunile Poltava (centru) şi Viniţia (centru-vest) au fost atinse, potrivit guvernatorilor acestora.

Dronele au fost lansate din regiunea rusă Briansk, situată la nord de Ucraina.

Aceste drone explozive se află în centrul unor atacuri lansate de către Rusia din toamnă, care vizează infrastructura ucraineană considerată esenţială şi care i-au lăsat, temporar, pe timpul iernii, pe milioane de ucraineni, fără căldură, apă şi electricitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.