Membri ai opoziţiei ruse comemorează sâmbătă, la Moscova, şase ani de la asasinarea lui Boris Nemţov, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această comemorare intervine în contextul în care Rusia a adoptat un proiect de lege vizând să crească valoarea amenzilor impuse în cazul unor infracţiuni la manifestaţii, în urma unor manifestaţii importante, neautorizate, în susţnerea opozantului politic Aleksei Navalnîi.

Aliaţii lui Navalnîi, majoritatea în exil sau plasaţi în arest la domiciliu, au îndemnat la suspendarea manifestaţiilor până în primăvară.

Însă opoziţia i-a îndemnat pe locuitorii capitalei ruse să-i aducă un omagiu lui Boris Nemţov, la care să respecte măsurile de distanţare socială impuse în lupta împotriva covid-19.

Autorităţile de la Moscova au respins organizarea unui marş în memoria lui Nemţov, din cauza pandemiei covid-19.

”Aceasta este o comemorare, nuo manifestaţie sau marş”, a subliniat opoziţia.

”Vă recomandăm să nu aduceţi pancarte. Este inutil să dăm poliţiei motive să aresteze particoipanţi”, a insistat ea.

Boris Nemţov, un fost vicepremier efemer al lui Boris Elţîn la sfârşitul anilor '90, a devenit unul dintre reprezentanţii contestării lui Vladimir Putin în iarna 2011/2012.

El a fost ucis prin împuşcare cu patru gloanţe în spate, pe un pod peste Moskova, la câşiva metride Kremlin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.