Opoziţia georgiană contestă rezultatele alegerilor legislative şi îndeamnă la mobilizare, după ce Comisia Electorală a atribuit victoria partidului aflat la putere, cu un scor de 48,5% la 45%, în urma numărării a două treimi dintre voturile exprimate sâmbătă, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Partidul Visul Georgian a obţinut o victorie în alegeri pentru a treia oară”, a revendicat liderul formaţiunii Bidzina Ivanişvili.

”Ceea ce cere ţara noastră este o echipă solidă, iar noi o avem. Alegătorii georgieni au învăţat foarte repede să rezolve lucrurile, dar pentru europeni este mai lung”, a apreciat el.

Opoziţia condusă de către Mihail Saakaşvili nu a spus ultimul cuvânt.

Fostul preşedinte exilat în Ucraina acuză partidul aflat la putere de ”falsificarea masivă a rezultatelor” alegerilor legislative de sâmbătă şi îşi îndeamnă susţinătorii să se mobilizeze.

”Opoziţia prooccidentală a triumfat şi a câştigat alegerile”, apreciază Petre Ţiskanişvili, un membru al Partidului Mişcarea Naţională Unită.

”Este, aşadar, important ca toate buletinele de vot şi toate secţiile de votare să fie acum protejate de către reprezentanţii noştri, pentru că acest Guvern are tendinţa să manipuleze rezultatele finale. Este prea devreme să nu bucurăm în acest stadiu”, a apreciat el.

Potrivit Comisiei Electorale, aproape 55% dintre alegători s-au prezentat la vot, însă rezultatele definitive ar putea fi cunoscute abia la sfârţitul acestei luni, din cauza complexităţii procesului electoral.

În urma acestor alegeri ar urma să se înnaoiască 120 din cele 150 de mandate în Parlament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.