Congresul din Venezuela, condus de opoziţie, a acuzat Poliţia, vineri, că a percheziţionat ilegal sediul unui ONG care susţine planurile privind aducerea de ajutoare umanitare, confiscând medicamente şi lapte pentru copii, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Opoziţia, al cărei lider - Juan Guaido - a fost recunoscut de peste 40 de ţări ca fiind preşedintele legitim al Venezuelei, încearcă să obţină ajutoare umanitare pentru a gestiona lipsurile privind alimentele şi medicamentele în urma unui colaps economic.
 
Preşedintele socialist Nicolas Maduro neagă existenţa unei crize umanitare şi susţine că ajutoarele umanitare reprezintă o încercare din partea guvernului SUA de a justifica o intervenţie militară.
 
Unele ONG-uri au avertizat că ajutoarele umanitare ajung să fie folosite în scopuri politice, în timp ce altele susţin eforturile opoziţiei de a avea grijă de populaţia ţării.
 
Miguel Pizzaro, parlamentarul care coordonează eforturile Adunării Naţionale privind ajutoarele, a informat într-un comunicat că Poliţia a percheziţionat, vineri, sediul Manos por la Vida ("Mâini pentru viaţă”) şi a confiscat lucruri precum "medicamente şi lapte pentru mame însărcinate şi copii cu virusul HIV".
 
Directorul Manos por la Vida, Eduardo Franco, a declarat că Poliţia nu avea un mandat pentru percheziţia care a avut loc în oraşul Valencia, la 150 de kilometri distanţă de capitala Caracas.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.