Fostul preşedinte Mihail Saakaşvili, care a devenit un opozant al puterii ucrainene, a fost eliberat marţi, la puţin timp după ce a fost arestat de poliţie la Kiev, în timp ce sute de susţinători blocau furgonul care-l transporta, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Saakaşvili a ieşit din vehicul şi s-a îndreptat către Parlament împreună cu susţinătorii săi, a constatat un jurnalist AFP aflat la faţa locului.

Din cauza mulţimii compacte care înconjura vehiculul poliţiei, era imposibil de ştiut dacă eliberarea lui Saakaşvili a fost rezultatul unei acţiuni în forţă a susţinătorilor săi sau dacă poliţia a cedat în faţa mulţimii.

”Îndemn pe toată lumea să se ducă în faţa Parlamentului ucrainean şi să ceară demisia preşedintelui” Petro Poroşenko a spus el.

Fostul preşedinte georgian, un aprig opozant al lui Poroşenko, care i-a retras naţionalitatea ucraineană, a fost arestat cu câteva ore mai devreme, în urma unei percheziţii la domiciliul său, la Kiev, în cadrul unui dosar criminal pe care el îl denunţă ca fabricat piesă cu piesă la ordinul preşedintelui ucrainean.

Saakaşvili este suspectat că a vrut ”să preia puterea cu forţa” în cadrul unor manifestaţii anticorupţie, a declarat procurorul general Iuri Luşenko.

Procurorul l-a mai acuzat pe opozant că este finanţat de către fostul preşedinte ucrainean prorus Viktor Ianukovici, destutit în 2014 în urma unei revolte proeuropene de mişcarea Maidan, la Kiev.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.