Un opozant rus care a candidat împotriva a două sosii în alegerile locale de la Sankt Petersburg, Boris Vişnevski, a fost înfrânt de către sosia sa pro-Kremlin, Serghei Soloviev, arată rezultate preliminare publicate luni, şi anunţă că a fost agresat de către cinci bărbaţi după ce s-a dus să depună plângere cu privire la fraudă electorală, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Boris Vişnevski, un candidat din partea Partidului Iabloko (liberal), s-a clasat al doilea în districtul N216 din Sankt Petersburg - cu 3.321 de voturi - după Serghei Soloviev din cadrul Partidului Rusia Unită al lui Vladimir Putin, care a obţinut 4.913 de voturi, a anunţat Comsiia Electorală.

Înaintea alegerilor, el a făcut titluri mari în presa din Rusia şi din străinătate, după ce s-a trezit în faţa a doi contracandidaţi cu acelaşi nume şi care-i semănau în mod straniu - aveau aceeaşi barbă şi aceeaşi tunsoare.

Potrivit acestui opozant, cei doi bărbaţi şi-au schimbat numele şi înfăţişarea pentru a semăna cu el, cu scopul de a induce confuze în rândul alegătorilor şi a-l face să piardă voturi.

AGRESIUNE ŞI NUMEROASE CAZURI DE FRAUDĂ

Boris Vişnevski a anunţat că a fost agresat luni de către cinci bărbaţi, după ce tocmai depusese plângeri cu privire la fraudă electorală, potrivit publicaţiei Znak, o informaţie preluată şi postată de Partidul Iabloko pe mesageria Telegram.

Cei cinci bărbaţi i-au smuls copiile plângerilor şi l-au interogat, fără să-l rănească fizic, a precizat candidatul.

Opoziţia rusă a denunţat luni fraude masive în alegerile legislative, în timp ce Krelinul revendică o super-majoritate de două treimi în Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, în urma unui scrutin în care vocile critice la adresa lui Vladimir Putin au fost excluse.

Opoziţia denunţă numeroase incidente - de exmplu introducerea ilegală a unor voturi în urne, întârzieri suspecte în anunţarea rezultatului votului online la Moscova şi darea afară a unor observatori din secţii de votare la Sankt Petersburg.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.