Autorităţile belgiene au confiscat, sâmbătă, aproximativ 115 kilograme de cocaină în cadrul unei operaţiuni internaţionale împotriva unei reţele sârbeşti de trafic de droguri, în urma căreia au fost reţinuţi nouă suspecţi, transmite AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Operaţiunea s-a desfăşurat într-un depozit din oraşul Arlon din sud-estul Belgiei, unde suspecţii au fost găsiţi încercând să ascundă cocaina pentru export în plăci de beton, au transmis procurorii belgieni, într-un comunicat. 

Cinci dintre suspecţi au fost reţinuţi în Belgia, doi în Olanda, unul în Luxemburg şi altul în Serbia, au mai precizat autorităţile judiciare.  

Forţele de ordine au confiscat 103 pachete care cântăresc în total aproximativ 115 kilograme şi au o valoare estimată la 11,5 milioane de euro.  

Percheziţii au fost efectuate simultan în Olanda, Luxemburg şi Serbia, implicând aproape 100 de agenţi de poliţie într-o operaţiune care viza o "organizaţie criminală sârbă activă în comerţul internaţional cu cocaină", au precizat procurorii. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.