SUA, Marea Britanie, Franţa şi alte şase ţări au cerut, vineri, o reuniune a Consiliului de Securitate pe tema drepturilor omului în Coreea de Nord, au anunţat surse diplomatice, citate de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această reuniune ar putea avea loc la 11 decembrie şi ar fi a patra discuţie anuală după 2014 în cadrul Consiliului pe tema drepturilor omului din Coreea de Nord.

Celelalte şase ţări care au cerut această reuniune sunt Italia, Japonia, Senegal, Suedia, Ucraina şi Uruguay.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

La fel ca în anii precedenţi, China, susţinătoare a Coreei de Nord, va încerca să se opună acestui demers, argumentând că problema trebuie discutată de Consiliul Drepturilor Omului al ONU de la Geneva.

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite ar urma să adopte în luna decembrie o rezoluţie prin care condamnă Coreea de Nord pentru încălcarea drepturilor omului şi continuarea programelor costisitoare de înarmare, în contextul în care 70 la sută din populaţie se confruntă cu probleme alimentare.

Împotriva Coreei de Nord există opt serii de sancţiuni, de fiecare dată mai severe, şi care îi afectează economia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.