Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut israelienilor şi palestinienilor să evite "un nou conflict devastator", după escaladrea violenţelor soldate cu moartea a patru palestinieni şi a unui soldat israelian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt extrem de preocupat de această escaladare a violenţei din Gaza şi sudul Israelului. Este necesar ca toate părţile implicate să se îndepărteze urgent de riscul unui nou conflict devastator. Cer Hamas şi militanţilor palestinieni să oprească lansarea de rachete şi să nu mai provoace de-a lungul liniei de demarcaţie. Iar Israelul trebuie să dea dovadă de reţinere pentru a evita escaladarea situaţiei", se arată în comunicatul secretarului general al ONU.

Un acord de încetarea focului care reduce posibilitatea unui nou război a fost stabilit între Israel şi gruparea Hamas, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după o zi în care armata israeliană a bombardat masiv Fâşia Gaza.

Vineri, un soldat israelian a fost împuşcat de tiruri palestiniene de-a lungul frontierei, fiind primul soldat ucis aproape de Fâşia Gaza după războiul lansat de armata israeliană împotriva Hamas, în 2014, a indicat pentru AFP un purtător de cuvânt militar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.