Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) la Mediterana de Est a estimat joi că, în următoarele şase luni, sunt necesare şapte milioane de dolari în vederea unui răspuns în criza sanitară din Cisiordania ocupată şi în Fâşia Gaza, bombardată de către Israel, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biroul regional al OMS estimează, într-un ”apel de urgenţă”, că nevoile în vederea unui ”răspuns de urgenţă complet” se ridică la şapte milioane de dolari în următoarele şase luni, în vederea finanţării trimiterii unor furnituri medicale esenţiale în teritoriile palestiniene.

Pe de altă parte, cancelarul german Angela Merkel s-a declarat în favoarea unor ”contacte indirecte” cu gruparea islamistă palestiniană Hamas, aflată şa putere în Fâşia Gaza, contacte pe care le consideră indispensabile în vederea unui armistiţiu cu Israelul.

”Nu o putem face în mod direct, însă Hamasul este necesar să fie implicat într-un fel sau altul, pentru că fără Hamas nu există armistiţiu”, a declarat Merkel la un forum oraganizat de grupul media WDR.

Pe de altă parte, Comsiliul Drepturilor Omului urmează să se reunească săptămâna viitoare într-o sesiune extrardinară pe tema intensificării conflictului israeiano-palestinian, a anunţat joi ONU.

Această reuniune, prevăzută la 27 mai, urmează să fie organizată la cererea Pakistanului, în calitate de coordinator al Organizaţiei Cooperării Islamice, şi a autorităţilor palesrtiniene, care au obţinut un număr suficient de semnături de la cele 47 de state membre ale Consiliului, a anunţat într-un comunicat ONU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.