Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) critică joi o lentoare ”inacceptabilă” a vaccinării împotriva covid-19 în Europa, care se confruntă cu ”cea mai îngrijorătoare” situaţie apidemică ”de luni de zile”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ritmul lent al vaccinării prelungeşte pandemia”, deplânge aripa europeană a OMS într-un comunicat în care subliniază că numărul cazurilor noi de covid-19 a crescut puternic în ultimele cinci săptămâni.

”Vaccinurile sunt cea mai bună cale a noastră de ieşire din pandemie. Ele nu doar că funcţionează, dar sunt de asemenea foarte eficiente în limitarea infecţiilor. Cu toate acestea, desfăşurarea acestor vaccinuri este de o lentoare inacceptabilă”, acuză directorul OMS Europa Hans Kluge, citat în comunicat.

”Vreau să fiu clar: trebuie să accelerăm procesul prin consolidarea producţiei, reducerea obstacolelor în calea vaccinării şi folosirea oricărei doze pe care o avem în stocuri”, subliniază el.

”În prezent, situaţia regionalăeste cea mai îngrijorătoare pe care am observat-o de mai multe luni”, avertizează Kluge.

În zona Europa a OMS - din care fac parte cincizecide ţări, inclusiv Rusia şi mai multe ţări din Asia Centrală -, numărul deceselor săptămânale din cauza covid-19 a depăşit săptămâna trecuta 24.000 şi se apropie ”rapid” de pragul de un milion, potrivit OMS Europa.

Bilanţul săptămânal al contaminărilor cu noul coronavirus a atins 1,6 milioane, după ce a scăzut sub un milion în urmă cu cinci săptămâni, subliniază OMS.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.