Olena Zelenska, soţia preşedintelui Ucrainei, s-a adresat,sâmbătă, Consiliului Ecumenic al Bisericilor cu o cerere de a deveni mediator în organizarea coridoarelor umanitare şi de a ajuta ucrainenii care fug de război.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vă scriu nu ca Prima Doamnă - ci ca o femeie ucraineană, mamă şi soţie. Aceasta nu este nici măcar o scrisoare - ci vocea durerii mele acumulată în aceste zile de război”, îşi începe soţia preşedintelui ucrainean scrisoarea.  

Aceasta face referire la nunărul amre de victime, care s-au transformat în statistici.  

De asememea, Olena Zelenska se referă la copiii care au murit deja în război.  

”În aceste două săptămâni au apărut gropi comune în Ucraina. Trăind în secolul XXI, mâna mea refuză să scrie asta, iar ochii refuză să citească”, a adăugat soţia preşedintelui.  

Aceasta face referire la miile de ucraineni care nu mai ştiu nimic de cei dragi şi cere ajutor pentru aceştia.  

”Forţele inamice au tăiat aceste oraşe de orice ajutor şi oportunitate de a ieşi (...) Astăzi, scopul nostru principal este ca aceşti oameni să ridice în sfârşit telefonul, să mănânce mâncare caldă şi să primească tratamentul necesar (...) Mă adresez vouă ca organizaţie dedicată predicării păcii şi fraternităţii: fiţi vocea celor care suferă astăzi de război”, a mai transmis soţia preşedintelui ucrainean. 

Aceasta cere Consiliului să devină mediator pentru organizarea de ”adevărate coridoare umanitare”.  

De la începutul războiului, Olena Zelenska a făcut în repetate rânduri apel la ajutorarea ucrainenilor, în special a copiilor şi femeilor.  

Consiliul Ecumenic al Bisericilor reuneşte 350 de biserici creştine, în special protestante şi ortodoxe, din peste 100 de ţări. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.