Olanda a respins o propunere a Rusiei de a-i judeca ea însăşi pe cei trei ruşi acuzaţi de implicare în doborârea zborului Mh17 în estul Ucrainei în 2014, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moscova a făcut această propunere într-o scrisoare trimisă în octombrie, a anunţat miercuri ministrul olandez al Justiţiei Ferd Grapperhaus.

Ministerul olandez al Justiţiei ”a răspuns că transferul urmăririlor judiciare a celor trei suspecţi ruşi nu este o opţiune şi nu a fost luată în calcul”, a precizat ministrul într-o scrisoare trimisă Parlamentului olandez.

Boeingul companiei malaysiene Malaysia Airlines care a decolat de la Amsterdam către Kuala Lumpur la 17 iulie 2014 a fost atins, în timp ce se afla în zbor, de o rachetă de tip Buk de concepţie sovietică în spaţiul aerian al zonei de conflict armat cu separatişti proruşi în estul Ucrainei. Cele 298 de persoane de la bord, între care 196 de olandezi, au fost ucise.

Trei ruşi şi un ucrainean urmează să fie judecaţi la 9 martie în Olanda cu privire la rolul lor în această tragedie.

Cei patru probabil că vor fi judecaţi în contumacie, în contextul în care Rusia şi Ucraina nu-şi extrădează cetăţenii urmăriţi în străinătate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.