Guvernul olandez a anunţat sâmbătă că îşi va închide consulatul din Sankt Petersburg şi va limita numărul de diplomaţi ruşi autorizaţi să rămână la Ambasada rusă de la Haga, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Rusia continuă să încerce să introducă în secret agenţi de informaţii în Olanda sub acoperirea diplomaţiei. Nu putem şi nu vom permite acest lucru", a motivat ministrul de externe Wopke Hoekstra într-un comunicat.

"În acelaşi timp, Rusia refuză să acorde vize diplomaţilor olandezi care ar lucra la consulatul din Sankt Petersburg sau la Ambasada din Moscova", a arătat Hoekstra.

Guvernul a precizat că a decis să limiteze numărul de diplomaţi de la Ambasada rusă din Haga pentru a se alinia la numărul celor de la Ambasada olandeză din Moscova.

"Un anumit număr de diplomaţi va trebui, prin urmare, să părăsească ţara în termen de două săptămâni", a precizat Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat, fără a oferi un număr specific.



Guvernul olandez a ordonat, de asemenea, ca biroul comercial rusesc din Amsterdam să se închidă până marţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.