Olanda va intra într-o carantină strictă în perioada Crăciunului şi Anulio Nou, pentru a încerca să ţină sub control varianta extrem de contagioasă a coronavirusului Omicron, a declarat sâmbătă premierul Mark Rutte, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măsurile, inclusiv închiderea tuturor magazinelor neesenţiale, a restaurantelor, coaforurilor şi sălilor de sport vor începe duminică şi vor rămâne în vigoare până pe 14 ianuarie.

Toate şcolile vor fi închise până pe 9 ianuarie.

"Olanda se închide din nou. Acest lucru este inevitabil din cauza celui de-al cincilea val care vine asupra noastră cu varianta Omicron", a declarat Rutte într-o conferinţă de presă televizată.

Alte măsuri includ o recomandare ca gospodăriile să primească nu mai mult de doi vizitatori şi ca adunările în spaţiu liber să fie, de asemenea, limitate la maximum două persoane.

Eşecul de a acţiona acum ar duce probabil la ”o situaţie de necontrolat în spitale”, care au redus deja îngrijirea obişnuită pentru a face spaţiu pacienţilor cu Covid-19, a spus Rutte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.