Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că numărul companiilor germane care au ignorat riscurile de a depinde prea mult de piaţa chineză este remarcabil şi a subliniat nevoia de diversificare, într-un interviu acordat vineri revistei „Focus”, relatează Reuters..

„Importanţa pieţei chineze nu mai are nevoie de nicio explicaţie”, a spus el, dar obiectivul nu este de a fi dependent de o singură piaţă, a punctat cancelarul..„Prin urmare, sunt surprins de cât de dependente s-au făcut unele companii de pieţe individuale şi au ignorat complet riscurile”, a declarat Scholz.

Astfel de dependenţe arată că Germania trebuie să fie mai activă în ceea ce priveşte materiile prime, cum ar fi litiul şi cobaltul. „Chiar şi în minerit, nu ne mai putem permite să fim relaxaţi”, a adăugat cancelarul.
 
La începutul lunii noiembrie, Scholz a devenit primul lider din G7 care a vizitat China de la pandemia COVID-19, unde s-a plâns fără menajamente de accesul la piaţa chineză. El a făcut această vizită în ciuda faptului se confrunta cu critici din interiorul propriei sale coaliţii cu privire la relaţiile cu Beijingul. Cancelarul a încercat să găsească un echilibru între asigurarea unor condiţii de concurenţă echitabile pentru companiile europene şi eliminarea dependenţei puternice a Germaniei de piaţa chineză.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.