Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) ia în considerare anchetarea socialistului german Martin Schulz pentru susţinerea unor bonusuri şi promovări suspecte în timpul mandatului său de preşedinte al Parlamentului European. Specialiştii OLAF analizează în acest moment dacă există destule dovezi de fraudă, corupţie sau activităţi ilegale care să permită lansarea unei anchete oficiale, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii OLAF au subliniat că aceste comentarii nu înseamnă că indivizii numiţi sunt vinovaţi.

Jurnaliştii Spiegel au dezvăluit că în timpul mandatului său la conducerea Parlamentului European, socialistul Martin Schulz a pus presiune pentru adoptarea unor termeni preferenţiali pentru Markus Engels.

De asemenea, socialistul german şi-a ajutat alţi colegi în octombrie 2015 pentru a obţine o serie de avantaje.

Parlamentul European a declarat că nu crede că legislaţia a fost încălcată de Martin Schulz. 

Însă, agenţii antifraudă nu sunt la fel de convinşi.

Martin Schulz (61 de ani) s-a retras de la preşedinţia Parlamentului European şi a fost desemnat drept candidat al SPD pentru funcţia de cancelar al Germaniei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.